de Echte Roman (2)

Berichtte ik onlangs al over mijn tv debuut, weliswaar op de lokale Vlaamse zender ROB-TV, ik kan u verklappen, er schijnt nu toch een vervolg aan te komen. Misschien heeft u het meegekregen, misschien niet. Het kan zijn dat u inmiddels, heel modern, geen tv meer kijkt, alleen Netflix of, heel ouwerwets, nu in quarantainetijden weer eens de oude videobanden van-toen-de-kinderen-klein-waren tracht afgespeeld te krijgen.

Maar, dus, DWDD gaat stoppen en heel DWDD eigen, ze gebruiken de eigen zendtijd om volop reclame te maken. Voor de zogeheten Troosttv. Het schijnt nu zo te zijn, ik heb uit betrouwbare bron, men zegt, als u het niet verder vertelt, dat de rechten zijn aangekocht. Inderdaad, juist dat deel waar mijn persoontje het vuur aan de schenen wordt gelegd door de welbespraakte goedlachse presentator Emile van den Steenbruggen, dat zal worden uitgezonden. Mij best.
Voor mijn part ook dat stukske, die twee sekontjes vooraf, wanneer de alerte kijker een blik wordt gegund op de achterkant van mijn zwarte coltrui. In het felle licht van de studiolampen zijn toch de drie of vier mottengaten op mijn rug duidelijk zichtbaar. Ja lieve lezers, schrijver zijn is eigenlijk geen professie, maar een onderbetaalde hobby. En wat doet een beetje schrijver, geheel geïsoleerd in zijn datsja, schrijven, drinken, zuipen, seks of denken aan seks, naar buiten kijken en weer verder schrijven.

Maar, dus, wie weet, heel langzaam zal ondergetekende doordringen op de bestsellerslijsten, gewoon onderaan beginnen. De Echte Roman, zoals ik reeds eerder beschreef, zie; https://wp.me/p4CCMR-Vm
Was in België goed verkocht. Uitverkocht NB. Die filmrechten waarover ik repte, welnu, daar zit nog altijd geen voortgang in. Maar nu komt het, ik kan een klein tipje van de sluier oplichten.
Matthijs (v. N.) heeft met zijn achtergrond als journalist en gesjeesd neerlandicus wel kijk op literatuur en is altijd in om iets onbekends te ontdekken. Welnu, de uitgever van de bewuste bestseller, is met de rechten alsmede inkomsten met de noorderzon vertrokken, zijn protegé in verwarring en armoede achterlatend. Herdruk onmogelijk. Zoals bekend, zo’n scoop kan juist de grote doorbraak betekenen. Schandalen,  intriges, beledigingen, alles mag, als het maar verkoopt, liegen, bedriegen, moord, sex (met een x), bloed, kots en stront, niet persé in deze volgorde, dan schiet je boek omhoog in de hitlijsten. Geen nood, er is voer genoeg, wat rechten- en publicatievrij is. Zoals daar is ‘De Waarheit’. Deze absurdistische romanthriller laat zich goed verfilmen, wellicht om te vormen naar een roadmovie, contacten zijn gelegd met enkele scenarioschrijvers, reeds!

Ik heb begrepen dat Troosttv tot diep in de nachtelijke uurtjes wordt uitgezonden, wat en wanneer een en ander voorbij schuift kan niet exact worden medegedeeld. Ik vrees dat mijn tv overuren gaat maken, ik wil mijn eigen debuut uiteraard live meemaken. Mocht ik, op het uur U toch net zijn weggezakt, en er is één (1) kijkende lieve lezer of lieve lezeres nog wakker én kijkend, bel me dan efkes, astanblaft!

Wel hoop ik dat toch gekozen zal worden, dat ook de welgevormde zwarte coltrui van mijn buurvrouw Goedele in beeld zal zijn, alsmede de scene van de afterparty, waar ik een duet zing met Eva de Roovere:
‘Slaap lekker ding
Want jij is lastig
Nog meer jij is fantastig toch’ 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s