Fragmenten van brieven aan Elice (16)

……natuurlijk niet goed voor de lijn, daar zijn we t over eens, dit leven. Doe jij er nog aan dan, ik probeer het in ieder geval. Heb op zolder nog die ouwe hometrainer staan, bijna retro hihi, nog van mijn moeder geweest. Ik fiets daar elke dag nu een half uurtje ofzo. Als ik het niet vergeet. En dan geen telefoon mee hé, gewoon niks. Aan niks denken, ben ik dan aan het mediteren, denk jij? Kijk jij nu nog veel naar het nieuws, ik word er een beetje moe van. Die ene minister, Wopke ofzo, eigenlijk best een lekker ding hé. Hoe gaat het met Flügel, nog geen spijt?……

Lieve Elice, voordat je het me vraagt, ik weet hoe nieuwsgierig je bent en juist omdat je er niks over zegt, ik voel het gewoon. Ja, Jaap was er. Sterker nog, hij is er nog. Nu even weg, voor zijn werk, had een afspraak met een klant ofzo, maar hij komt straks weer terug. En verder ga ik er niks over vertellen. Nog nooit zo blij geweest met mijn ouwerwetse abonnement op de krant, tenminste iets niet digitaals te lezen, ik lees alles zowat. Ik zou Flügel nou weleens willen zien en jou ook natuurlijk. En Har. Krankzinnig eigenlijk, toch?……

……moet je iets vertellen, niet lachen. Weet je wat Jaap en ik doen nu? Nou ja, gisteren voor het eerst. Ik wist dat helemaal niet, maar hij doet al jaren Tai Chi. Ken je dat, verwacht je niet hé, van zo’n stoer type als hij. Maar het is moeilijk! So, spierpijn nu, in mijn knieën en overal eigenlijk. Was leuk je even te zien, gisteren, toeval natuurlijk of misschien ook niet, met dat mooie weer gaat iedereen naar dezelfde plekjes. Jammer dat Jaap er niet bij was, heb je hem nog niet gezien. Maar Flügel, wat een scheetje, o ik ging helemaal stuk, wat een vrolijk beestje is dat! Love you……

Fragmenten van brieven van Eilien (16)

 ……gillendgek word ik ervan. De hele dag die man om je heen, weet van gekkigheid niet wat tie moet doen. Gisterochtend zat hij om half 11 al aan een halve liter. Ik zeg ga nou eens een eind fietsen of, zo kan best, had meneer geen zin, hij wou met mij naar boven. Ben ik toch zo blij met m’n Flügeltje, ga ik maar weer een blokje om. (En wie kwam ik tegen, je buurvrouw met d’r tackel, in d’r trainingspak of huispak hoe je t noemen wil. Maar wel met pumps, roze)……

……heus je hoeft me echt niets te vertellen hoor maar ik wil gewoon alles weten. Alles, hihi. Hoe gaat het me je. En met Jaap. Hoe ging het, was het een leuke avond? Wat doet tie eigenlijk? Hoe oud en, en, en. Vertel nou, ik ben toch je beste vriendin? We hebben toch geen geheimen? Lieve groetjes van je Eilien.

……Zo! Héhé, eindelijk eens een dagje alleen. Har is toch gaan varen. Met een collegaatje. Die boot is groot zat, kan makkelijk volgens hem. Nou dan, ik ben net uit bad, lekker liggen weken. Je raadt nooit wat ik aan heb. Juist! Ons Schotse trainingspak, hoe ouwer, hoe lekkerder het zit. Was toch wel lachen toen, met de hele crew, weet je nog? Dat ik toen m’n kamersleutel kwijt was, dat gezicht van die nachtportier en dat van jou trouwens…. M’n kapster kwam net langs met een pakketje. Het is weer tijd voor mijn verfafspraak, dus tja, we zullen zien, ik ga het nu maar zelf doen, benieuwd. Ik stuur je wel een fotootje. O, ik krijg net een appje van Harry, ziet er nogal heel erg gezellig uit met die collega, ik ken haar wel……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s