Fragmenten van brieven aan Elice (15)

……Nee! Dat méén je niet. Hoe heet die, dat schreef je niet, wat leuk. Nou dan heb je meteen een goeie reden om naar buiten te gaan, honden moeten uitgelaten. Heb je gelijk je loopje en lichaamsbeweging. Dacht dat ze al klaar waren, hier, de hogedrukmannetjes, maar het moet geloof ik nog een keer. Rare hobby’s. Jaap heeft er geen, zo’n spuit, gelukkig. Hoe is het nu met jullie, zijn jullie nog op rantsoen, qua drank? Of is het goeie voornemen al verdampt? ……

Lieve Elice, je weet, die schildersclub, dat die afgelast is, nou ja , je kunt je werkjes nog mailen, maar ja, je kent me, jij weet genoeg. Maar wat jammer is, die ene, waar ik je over schreef, met die krulletjes, die zie ik dus ook niet meer, ik weet geeneens hoe of hij heet. Nou, ik ga nu stoppen. Ik ga nu toch maar eens opruimen en kleren strijken, ik heb me al dagen niet aangekleed, leef gewoon in m’n joggingpak. Ziet er niet meer uit, weet je nog, dat we toen kochten, dat gele in dat sporthotel in Craigendarrock? Helemaal uitgelubberd hihi……

……mensen met honden schijnen gelukkiger te zijn dan mensen zonder. Zat er laatst ook even over te denken. Maar gisteravond, toen het opeens toch weer regende zag ik haar van tegenover, met die tackel. Toch maar niet, hihi. Beloof me één ding, kleed je wel fatsoenlijk aan, als je gaat lopen met Flügel, niet op je slippers of erger nog, in je badjas, kan echt niet. Vandaag drink ik niks meer. Gisteren toch weer over de schreef gegaan. Flesje rood was zo op, maar ik was vergeten dat ik er smiddags ook al eentje op had hihi. Zat gewoon lekker te Netflix zappen. Voel me nu een beetje zwabberig. Ik neem een dagje vrij, offline, zat toch al aan mijn max qua uren, genoeg gewerkt. En Jaap komt vanavond, ga zo in bad, nou doeii……

Fragmenten van brieven van Eilien (15)

 ……vreselijk toch, die boot die ligt daar maar. Waar kun je nou meer quarantaine hebben dan op het water. Mogen we er niet mee weg. De jachthaven is open, maar de brug blijft dus dicht, beláchelijk. Harry is in alle staten. Had hem net helemaal schoongemaakt, getankt, water erin en alles. Iets anders, waar betel jij die pizza’s? Die van ons, die waren koud, echt, meteen de laatste keer. Eén ding is zeker, dit is killing voor je lijn. Meid ik zit weer bijna op mijn oude gewicht, nou ja, zo voelt het. Weet je nog, voordat we met Montignac begonnen, hoelang is dat geleden. Maar ja, je zit de hele dag op je krent. Je drinkt een wijntje, toch maar een nootje erbij. En een droog crackertje, ik ben er niet van, je weet……

……o, ja stom! Flügel heet tie en ja, het is een vrouwtje en het merk of ras hihi, is spaniël. En zindelijk. Nee natuurlijk niet, nog lang niet, dat duurt maanden zegt Har. Dus ja, dat gele kleed heb ik al weggegooid. Ik was het toch al beu. En die andere twee maar weggehaald. Als we er snel bij zijn is het niet erg, dat travertin kan wel wat hebben hoor. Harry kwam niet meer bij, eerst dacht ik dat het een bouvier pup was, weet ik veel. Noemt hij me steeds boefje nu. Lieve groetjes van je Eilien.

…… over trainingspakken gesproken, ik dacht ik tut me eens lekker op,m’n nieuwe outfit aan, jij was erbij, bij, toen dat dagje den Haag. Dat setje van Karen Millen. Wat zegt Harry: “Eeh sorry, Ei, mag ik wat zeggen, is dat niet wat ordi?” Nou jaaaa! Iets anders, we spreken af, zodra het weer mag, ga ik een keer met je mee. Ik wil ook weleens naar het strand. Maar niet in het zand dan hé, gaan we lekker achter het glas, beetje chillen, mensen kijken, hoe heet die zaak ook alweer, waar jij toen was, met die banken en die goeie muziek. Met je collega’s……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s