Fragmenten van brieven aan Elice (14)

…… nog een geluk dat ik net naar de pedicure was geweest. De nagelstyliste, je weet toch, die op de Hoofdstraat, waar ik de laatste tijd heenga, afgebeld. Beledigd joh. Ze zei dat ze altijd al een mondkapje voor had. Het wordt geadviseerd, ik weet niet hoor, ik neem liever geen risico, je zit toch al gauw een drie kwartier zo heel dichtbij een ander die je niet kent. Ik zei nog, dat jij dat durft, open blijven. Zat er laatst aan te denken, als ik moest kiezen, pedicure of nagelstyliste, dan wist ik het wel. Maar blij wel met me voeten, had weer last van ruwe voeten, zálig nu……

Lieve Elice, spreek jij nog iemand? Doe jij wel skypen enzo? Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn werk. Kom makkelijk aan me uren zo, eerder teveel dan te weinig. Ik kan toch ook niet de hele dag alleen maar lezen. Sorry, dat ik misschien wat te vaak jou nu schrijf. En dat terwijl ik eigenlijk niks te vertellen heb hihi. Jullie zijn in ieder geval nog samen, hebben jullie nog gespreksstof vroeg ik me laatst af. Of vechten jullie elkaar de tent uit….. ik heb helemaal geen zin om te koken straks, ik denk dat ik maar een pizzaatje bestel. Jaap belt me wel hoor, iedere avond, of bijna, maarja……

……hihi, wat ik ook mis, m’n warme duinpannetje. Ik bedoel, niet dat ik zou gaan hoor, nu met dat eerste weekend mooi weer is het te druk voor mijn persoontje. Maar gewoon volgende week, doordeweek, maandag of dinsdag, geen vakantie, dan is heerlijk rustig. Erg, ik verlang naar zand, warm zand om in te liggen. De geur alleen al, van duinzand en dan met zonnebrandcrème. Ik heb nu van de Yves Rocher. Had ik al laten komen, lekker leek me, zo’n spray. En oja, de zee, het geluid dan hé, je weet toch, ik ga daar echt niet in……

Fragmenten van brieven van Eilien (14)

……hoe het met jou is maar met mij niet zo lekker. Harry is een beetje doorgeschoten. Die eerste week ging nog wel, even wennen zo op elkaars lip, maar nu. De hele dag loopt hij te poetsen. Buiten dan hé, de dakgoten en nu al twee dagen met de hogedrukspuit. Meid, je wil niet weten wat er uit die dakgoten kwam, stukken van vuurwerk en een viezigheid. Met zijn werk kan hij niet thuiswerken natuurlijk, dus kan die zijn energie niet kwijt, en maar bezig zijn, de hele dag, het is geen lezer. Maar nu dat geluid van die hogedrukspuit, gek word je ervan……

……dat geloof ik best, Jaap is een lieverd, maarja op afstand maakt het niet zoveel uit hoe lief ze zijn of zeurderig, mannen! Ik kan je daar niet in adviseren, als hij jou besmet, dan heb ik het gedaan. Maar als ik jou was. (of jij hem) Nu is de buurman ook begonnen, die heeft ook zo’n ding. Heel m’n muur zit onder, heeft Harry weer wat te doen, kan die opnieuw beginnen. Die hogedrukspuiten, dat is volgens mij echt een mannending. Ramenlappen enzo, dat dan weer niet, laat hij aan mij over. En nu stop ik, de pizzakoerier komt er zo aan denk ik, goed idee van jou, was ik nooit op gekomen, doen wij nooit eigenlijk, hihi, lieve groetjes van je Eilien.

……nou ja, weet je wat me nou gebeurt? Zat ik in me vorige brief nog te mopperen op Har, staat die opeens hier met een kado. (of cadeau, hoe schrijf je dat tegenwoordig) Een pup, zooo schattig. Zwart, met hangoortjes. Drie maanden oud. Hij blijft klein zegt Harry. Gewoon zomaar zei die, een soort van troost, lief toch. Hoe wist hij dat nou, dat ik dat graag wou, heb daar nooit en nooit iets over gezegd. Jij wist het hé, dat we vroeger bij ons thuis altijd bouviers hadden, heb jij soms……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s