Fragmenten van brieven aan E. (2)

……domme vraag misschien maar doe jij je schone was ook gewoon weer in de wasmand waar de vuile inzat, alstie leeg is? Eigenlijk smerig of wat denk jij, maakt dat nie uit? Ik word warempel nog eens een echte huisvrouw, moet je mij horen. Warempel, mooi woord overigens. Net als overigens, overigens hihi. Goh, moet opeens denken aan dat dictee wat je vroeger had, keek ik altijd samen met ma. Niet dat ik er goed in was, kon er geen houdt van. Maar nu dit, waarom ik je schrijf, je raadt nooit wie ik laatst ……

Lieve E.
Hoe lang zijn wij nu al niet bevriend. Ik weet wel, het hoeft niet, maar ik wil je toch een keer zeggen, ik ben er blij mee. Hoe ouder je wordt, hoe minder echte vrienden, -innen je overhoudt. Onze vriendschap blijft altijd bestaan. Zo! Ik heb gezegd hihi. En dat ik blij ben dat ik altijd bij jou terecht kan, gewoon eens even lekker klagen, janken en spuien. Dat kan ik alleen bij jou. En toch begrijp ik dan niet zo goed dat jij er dan over valt als ik even een keer koffie drink met Har. Of naar de bios, dat was toch een film waar jij niet van houdt. Sorry, die reactie vind ik echt overdreven. Oké, ik zal wel weer de minste zijn, sorry excuses en pardon. Mijn tenen zijn nu eenmaal wat minder lang……

……dat je de groeten moet hebben van Jaap, meer vertel ik niet. En ook niet hoe het was op de sportschool, hihi. Dan moet je er maar zijn. Je mag gerust weten, ik ben weer bijna op mijn streefgewicht en dat zou jij moeten willen, ook willen bedoel ik. Ik mag het zeggen, want ik ben je beste vriendin. Toch?……

Fragmenten van brieven van E. (2)

…… bij de kapper en zij zat er ook. T was dat ik een afspraak had anders was ik zo doorgelopen. Dat tyfuswijf, ja sorry hoor, dat heb  jij toch ook? Hihi, lame d’r maar om lachen hé, toch? Nou heb ik ook een huisvrouwvraag aan jou, van huisvrouw tot huisvrouw hihi. Hoe doe jij dat nou met die voegjes in de badkamer, wat ik ook doe, ze worden zwart. Schimmelig, ik krijg ze niet schoon, nou ben ik echt niet moeilijk maar je kent Harry. Zal blij zijn als we weer een maand verder zijn, heb nu zo’n kappershoofd, veel te kort ook. Zouden er nog mensen bestaan die nog brieven schrijven vraag ik me weleens af, mijn vaste brievenbus is weggehaald, lekker dan……

……misschien wat overtrokken, je weet ik kan nogal eens uit mijn slof schieten, nu eenmaal emotioneel labiel. Dat afbouwen gaat misschien toch wat te snel. Maar ja koffie en naar de film in één week, dan denk ik wat is het volgende. Ja meid vriendschap is een illusie, een dun pakje schroot, weet je nog dat we dat meebrulden toen. Waar was dat ook weer, Het Goede Doel toch? Toen we jong waren en wild. We geloofden nog in liefde, ojee ik word een beetje melancholisch. Wat wil je met dit weer, of het nooit meer zomer wordt. Ik heb zin om naar het strand te gaan, gaan we samen, goed? Is het nou weer goed dan, lieve groetjes van je E.

……niet geloven maar dat ene rokje wat jij ook zo leuk vond toen bij Rosado ben ik uitgescheurd. Slecht wel die kwaliteit en zo goedkoop was het nie. Volgende maand dan maar eens in Breda afspreken en dan spreken we af, we kopen niets! Gewoon even lunchen in het Hart van Breda of Dickens en Jones ofzo. En dan ga ik net zo lang zeuren tot jij vertelt over Jaap, ik wil alles weten, een paar witte wijntjes erin en hup……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s